Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Novosti

Dvodnevni pohod u Julijske Alpe (Slovenija) na Triglav (2864m) 17.-18.8.2019.

Plan pohoda

17.08.

Polazak iz Donje Stubice

6.45 – okupljanje u Donjoj Stubici

7.00 – polazak iz Donje Stubice*

10.00 – dolazak na parkiralište prije Aljaževog doma

10.30 – polazak na uspon od Aljaževog doma (1015m) do Triglavskog doma na Kredarici (2515m) po Tominškovom potu (vrlo zahtjevni osigurani planinarski put) – oko 6h hodanja i penjanja + odmori

http://www.hribi.net/izlet/_aljazev_dom_v_vratih_triglav_tominskova_pot/1/1/125

VAŽNO: obvezno je imati „via ferrata set“ (planinarsku kacigu, penjački pojas i samoosiguravajući komplet)

 

18.08.

5.00 – ustajanje, doručak i priprema za uspon na vrh

6.00 – polazak prema vrhu Triglava (2864m) – oko 2h

9.00 – povratak prema Triglavskom domu – oko 1h30m

11.00 – povratak u dolinu putem čez Prag (vrlo zahtjevni osigurani planinarski put) – oko 5h

http://www.hribi.net/izlet/aljazev_dom_v_vratih_triglav_cez_prag/1/1/126

16.00 – polazak prema doma uz mogućnost posjeta Slovenskom planinskom muzeju u Mojstrani

http://www.planinskimuzej.si/

21.00 – povratak u Donju Stubicu

*vožnja (oko 240km, 3h) rutom Donja Stubica-Zaprešić-Harmica-Ljubljana-Mojstrana-Dolina Vrata (Aljažev Dom)

PD STUBIČAN – TRIGLAV 2019 dodatne informacije

Poziv-Triglav 20190817final

Aktivnost prezentacije društva

Učenici 4.b razreda s učiteljicom Snježanom Štefek Borovčak pozvali su na sat Prirode i društva predstavnike PD „Stubičan“ koji su im pripremili prezentaciju o hrvatskim planinama i planinarenju.

Potaknuti pričom i fotografijama poželjeli su uživo iskušati se u toj zdravoj aktivnosti. Tako su đaci i nekoliko roditelja 25.5.2019. došli do kućice kod Lojzekovog izvora i odlično se proveli.

Održana redovna sjednica Skupštine društva

U prostorijama Stub-kluba 25.1.2019. održana je redovna godišnja sjednica Skupštine PD “Stubičan”. Za sve koji nisu mogli doći možete se upoznati sa zapisnikom i izvještajem na ovoj mrežnoj stranici u izborniku Dokumenti.

Skupština 2019.

Poziv članovima PD “Stubičan” na redovnu godišnju sjednicu Skupštine Društva koja će se održati 25.1.2019. (petak) u 19 sati u prostorijama Stub kluba u Donjoj Stubici.
Sumiranje prošle sezone, dogovori za dalje, članarina za 2019. Dođite!

Uspješan početak 2019.

Dvadesetak sudionika tradicionalnog novogodišnjeg pohoda PD “Stubičan” od centra Donje Stubice do Lojzekovog izvora odlučilo je prvu nedjelju u novoj 2019. godini provesti u prirodi i tako otvoriti novu planinarsku sezonu.

Čuvamo prirodu

Povodom Dana planeta Zemlje, akciju čišćenja divljeg odlagališta smeća na Medvednici 21.4.2018. organizirali su Javna ustanova PP Medvednica, Hrvatske šume i Hrvatsko šumarsko društvo te su pozvali i članove PD “Stubičan” da se uključe. Zahvaljujemo našim vrijednim članovima koji su se odazvali.

Na podizanju kulture i svijesti da nam je ovaj planet jedini dom treba još i te kako raditi zaključujemo nakon što smo vidjeli što se sve baca u šumu iako je za svako domaćinstvo organiziran odvoz smeća.

 

Odlična posjećenost 48. pohoda Stazama Gupčevih puntara

Po svemu sudeći planinarski pohod Stazama Gupčevih puntara dobio je zapaženo mjesto u planovima planinarskih društava jer već drugu godinu zaredom bilježimo izuzetno dobru posjećenost. Naime, i ove godine bilo je 200-tinjak planinara koji su sudjelovali. Pohod zahvaljujući gostima iz Slovenije ponovno ima međunarodni karakter, a ove godine zabilježili smo sudjelovanje članova sljedećih društava: PD Ptuj, HPD Garjevica Čazma, HPD Bilogora, PD Zagorske steze, PK Hrvatskog liječničkog zbora, HPD Zagreb-Matica, HPD Željezničar, PD Bundek, HPD Gradina, HPD Zaprešić, HPD Susedgrad i HPD HZZO.

Posebno nam je bilo drago što su svi sudionici prošli dužu trasu pohoda: Donja Stubica (centar)-Hižakovec(rodna kuća Matije Gupca)-Gornja Stubica, Gupčeva lipa-Stubički Golubovec- Donja Stubica (Majsecov mlin). Na početku pohoda okupljene planinare pozdravili su gradonačelnik Donje Stubice, gospodin Nikola Gospočić i predsjednica društva Ines Krušelj-Vidas, zaželjevši im ugodan boravak u našem kraju. Za okrepu na određenim lokacijama pobrinuo se već uigrani tim “logistike”, a 6 članova našeg društva uspješno je vodilo ovu poprilično dugačku kolonu sudionika. Zahvaljujemo i ostalim našim članovima koji su se u pohod uključili kao sudionici te u razgovoru s gostima zapravo imali ulogu “turističkih vodiča”.

Najdraže nam je bilo čuti da su gosti bili zadovoljni i obećali kako će se opet vratiti.

Za ilustraciju evo nekoliko fotografija, a više ih možete naći na Facebook stranici PD “Stubičan”.

 

Održana redovna godišnja sjednica Skupštine PD “Stubičan”

Dana 26.1.2018. u 19 sati u prostorijama Stub-kluba u Donjoj Stubici održana je redovna godišnja sjednica Skupštine PD “Stubičan”.

Zapisnik sa sjednice možete pročitati u rubrici dokumenti. One koji nisu bili obavještavamo da markice za sljedeću godinu možete nabaviti kod blagajnika društva, a za preuzimanje markice možete se dogovoriti i malom na planinari.stubicani@gmail.com. I… pokušajte sljedeći put doći jer nakon službenog dijela lijepo smo se družili uz projekciju filmova s visokogorskih pohoda članova našeg društva koje je priredio Hrvoje.

48. pohod Stazama Gupčevih puntara

U subotu 10.02.2018. s početkom u 9:30 sati ispred Fontane prijateljstva u Donjoj Stubici kreće 48. planinarski pohod Stazama Gupčevih puntara.
Dođite!
Trase pohoda:
duža: Donja Stubica – Stubički Golubovec – Hižakovec (rodna kuća Matije Gupca) – Gupčeva lipa u Gornjoj Stubici – Majsecov mlin u Donjoj Stubici
kraća: Donja Stubica – Stubički Golubovec – Hižakovec (rodna kuća Matije Gupca) Majsecov mlin u Donjoj Stubici