Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Izlet na Hahlić – Grobničke Alpe

Za planirani pohod 10. travnja na Grobničke Alpe okupilo se 17 planinara različitih dobnih kategorija. Kao i do sada za prijevoz smo koristili osobne automobile (i jedan kombi) te se iz Donje Stubice krenulo do mjesta Podkilavac iznad Rijeke otkuda je započela ruta. Planirani uspon do Planinarskog doma na Hahliću i zatim do vrha Obruč bio je fizički (ali ne i tehnički) prilično zahtjevan. No, sve su se poteškoće zaboravile kad se s vrha pružio prekrasan pogled na riječki zaljev s Krkom i Cresom u daljini, na obronke Učke i na vrhove u Gorskom kotaru (ideje za nove izlete!). Snijeg u skrovitijim predjelima, oštar vjetar i već prilično jako sunce davali su poseban dojam ovom izletu. Umorni, ali zadovoljni nakon okrepe u konobi Putniku vratili smo se u večernjim satima kući.

Iako fotografije ne mogu pružiti potpun dojam, ostaju za uspomenu i prisjećanje na uspješno odrađen pohod kojim smo skupili energiju i potreban životni elan.