Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Kako smo prohodali Biokovo…

Točno godinu dana nakon uspona na najviši vrh Hrvatske na Dinari, 29.4.2023. krenulo je 15 članova našeg društva na Biokovo. Na turu se krenulo sa sjevera prema jugu, s kontinenta prema obali (nakon polaska iz Stubice u 4 ujutro u subotu), od Milića preko najviše točke na Sv.Juri (visinom drugi vrh naše zemlje 1762 mnv) i planinarske kuće Pod Svetim Jurom te preko Sedmine do planinarske kuće Slobodan Ravlić-Lokva prema Borovcu i Malom Borovcu do spuštanja na makadamsku cestu prema Bastu (ukupno 18.3km, malo iznad 1500m uspona i malo iznad 1600m u silasku).

    

Svi su članovi “ekipe Biokovo 2023” odradili punu i vrlo zahtjevnu rutu što smo i prigodno proslavili. Drugog dana veći dio ekipe je uživao u suncu, kavici, sladoledu, terasama i plaži Baške Vode, a nekoliko penjača okušalo se u slobodnom penjanju na penjačkim smjerovima penjališta Smokvena iznad Basta.

Biokovo nas je oduševilo – i imamo novi cilj – Sv.Ilija i malo više vremena na penjalištu.