Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Nekategorizirano

Pohod na Triglav 9. i 10. srpanj 2022.

Bilo je to nezaboravno iskustvo. Čak 25 sudionika pohoda (23 članova PD “Stubičan” i 2 gostujuća planinara) od 9 do 59 godina starosti uspješno su se stazom Tominškova pot popeli do Staničevog doma (2515m). Pala je i mala oklada pa su se najhrabriji uputili još i na Begunjski vrh (2461m) te na vrh Visoka Vrbanova špica (2408m). Nakon prespavane noći u domu (za neke je to bilo prvo iskustvo takve vrste), ekipa je krenula prema domu na Kredarici, ali vrijeme se pokvarilo, počela je kiša, spustio se oblak i obavio put prema vrhu. Naš vodič Hrvoje, imajući u vidu prvenstveno sigurnost sudionika pohoda, odlučio je da se manja grupa bržih penjača uputi prema vrhu. Osam članova osvojilo je vrh Triglav (2864m), od toga za njih 7 to je bilo prvi uspon na najviši slovenski vrh. Svi su se sigurno vratili na početak staze putem “čaz Prag”. Vjerujte, slike mogu prikazati tek djelić ljepote koje smo se nauživali tog vikenda, a svi koji znaju kako izgledaju navedene staze moraju priznati da se posebna pohvala treba uputiti našim najmlađim članovima – petero ih je bilo s nama u dobi od 9 do 14 godina.

Gupčeva kestenijada

Pozivamo sve članove u nedjelju 18.10.2015. u 9 sati kod Gupčeve lipe u Gornjoj Stubici na Gupčevu kestenijadu! Planirano je otići do izvora Slanog potoka i natrag. Lagana šetnjica, pogodna i za dječicu. Dođite!

GUPČEVA KESTENIJADA PLAKAT 2015