Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Obilazak “Javorove staze zdravlja” 22.6.2016.

HPD “Javor” iz susjedne nam Zlatar Bistrice poziva na tradicionalan obilazak „ Javorove staze zdravlja“ dana 22. lipnja 2016.g.

Pozivamo sve članove našeg društva da se u vlastitoj organizaciji pridruže pohodu.

Predviđen je slijedeći program:

– okupljanje sudionika u Parku HPD „ Javor “ od 8,00-9,00 sati( 1.KT)

– početak obilaska uz prigodnu riječ domaćina u 9,00 sati

– kratak predah uz osvježenje oko 11,00 sati kod 2.KT

– druženje uz hranu, piće, razne igre, živu muziku i ples od 11,30 -15,00 sati na Odmorištu kod sela Opasanjak (SRC „Šumarica„) ( 3.KT )

– obilazak posljednje trećine puta i završetak obilaska staze, podjela značaka i sl. u Parku HPD „ Javor “ od 16,00-17,00 sati ( 4.KT )

Do Parka HPD „ Javor “ dolazi se lako, označenim putem od Željezničke stanice Zlatar Bistrica, ili do parkirališta koje je uz Park na raskršću sa semaforima u Zlatar Bistrici.

Na početku obilaska staze, na odmorištima kao i  kontrolnim točkama mogu se nabaviti Dnevnik staze, kontrolni karton obilaska, kontrolni žigovi, naljepnice, suveniri kao i značke HPD „ Javor“.

 

Za obilazak staze koja nije zahtjevna, potrebna je obična planinarska obuća i odjeća za nizinske obilaske ( lagane planinarske cipele ili tenisice, lagana odjeća, puno volje i želje za druženjem).