Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Pohodi Medvednicom

Članovi PD Stubičan nastavili su istraživati planinarske staze na Medvednici  s naše zagorske strane i skupljati kondiciju za neka prijateljskija vremena i zahtjevnije/udaljenije pohode. Dana 21.2,2021. u lijepom broju, s puno mladih članova, krenulo se iz Hižakovca, nedaleko rodne hiže Matije Gupca i kapele Sv. Križa, stazom 35 preko Volarnice i stazom 35A pokraj Mrzljaka (Izvora života) i ispod Male Črešnje , pa stazom 25 stigli do Gorščice. Povratak je bio putem preko Križne Jelve u dobrom raspoloženju nakon propješačenih ~13 km.

U nedjelju 7. ožujka nova staza za ekipu PD Stubičana na Medvednici sa zagorske strane: gornji dio planinarske staze br. 38 od Lovačkog doma LD “Vepar”u Donjoj Podgori, nedaleko planinarske kuće pri Lojzekovom izvoru preko Kulmerice i Velike Črešnje, stazom br.1 do Hunjke, stazom br. 44 do Činovničke livade i opet stazom 1 do vrha. Podmladak društva je opet hrabar i ustrajan, stariji su ih veselo pratili. Povratak je bio istim putem, a nakon 17km već su se kovali planovi za sljedeću rutu.

Na novu stazu sa zagorske strane Medvednice krenulo se 21.3.2021. iz Pile. Po stazi 39 na izletište Srnec i Horvatove stube, 500 njih, pregled špilja Medvednice: Male Medvednice, Patuljkove špiljice i patuljaka, Tisinog ponora i stijene Moj naklon. Zatim Erberovim/Mljekarskim putem i opet 39-om do Činovničke i vrha. U grupi planinara razlika između najmlađeg i najstarijeg člana više od pola stoljeća, ali su se svi popeli do vrha i vratili se veseli.