Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Retrospektiva druge polovice 2020. g. – Planinari u „novom normalnom“

Zatvaranje sportskih objekata koje je stupilo na snagu u trenucima pisanja ovog članka ražalostilo je male i velike penjače koji su od 12. rujna do 26.11.2020. uz mjere oreza dva puta tjedno (uz iznimku termina kad su bile kakve druge aktivnosti u dvorani) redovito uživali na donjostubičkoj penjačkoj stijeni. U tom razdoblju volonteri su darovali 210 sati svog rada na dežurstvu u dvorani. Ukupno 56 djece i odraslih vježbalo je svoju koordinaciju pokreta, snagu i vještinu te ispitivalo vlastite limite. Kad se sve skupa zbroji, zabilježili smo 355 posjeta penjača stijeni. Oni koji su probali, kao što je vidljivo, rado se ponovno vraćaju!

 

Sve nas je to sjetilo s koliko su se veselja krajem svibnja nakon „potpunog zatvaranja“, kad su epidemiološke mjere bile manje stroge, svi vratili i tri vikenda penjali. Tada su planinari iskoristili priliku i 29. svibnja 2020. završili akciju zamjene krova na skloništu pri Lojzekovom izvoru. Vrijednih šestero članova društva ponovno je za opće dobro doniralo cijelo poslijepodne i sada su svi putnici namjernici sigurni da se mogu skloniti od kiše ili većeg nevremena.

Slijedeći preporuke naše krovne organizacije Hrvatskog planinarskog saveza nisu se tijekom ljeta organizirale grupne ture već su se ljubitelji planina u obiteljskom okruženju kretali hrvatskim planinama. Druženja nam nedostaju, ne možemo u online okruženju prakticirati svoje aktivnosti, ali koristimo ovo vrijeme za čitanje planinarske literature, pregledavanje online dostupnih informacija i maštamo/planiramo buduće akcije.