Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Noćni pohod preko Sljemena

Za kraj 2023. izabrali smo ponoviti lijepu priču noćnog pohoda preko Sljemena. Iz Stubice smo vlakom stigli do Zagreba, u Zagrebu prošetali adventskim lokacijama i malo se zabavili uz štandove, muziku, jelo i pilo, okrijepili se i onda skupili na Jelačić placu pa se tramvajem odvezli do Gračana. Okupilo nas se 42.

 

Stigli na kolodvor i popunili tramvaj broj 15.

Otud smo se Leustekovom stazom popeli do vrha našeg Sljemena, uživali u mraku šume s Medvednice i povremenim čarobnim pogledima na Zagreb s jedne strane i Zagorje s druge strane. Odmorili smo se i malo ugrijali i opustili zahvaljujući gostoljubivim domaćinima Snježne kraljice i onda se spustili stazama sa zagorske strane preko Hunjke i Kulmerice do naše kućice na Lojzekovom izvoru poslije ponoći u začetku novog dana.

Dio ekipe se još nastavio družiti uz logorsku vatru kraj naše kućice, ostatak se spustio kući.


Zahvaljujemo svima na ugodnom druženju: ekipi PD Stubičan i našim dragim gostima sa svih strana (iz Stubaka, Oroslavja,…)