Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Predavanje Mateja Perkova

Povodom 70. obljetnice našeg društva imali smo veliko zadovoljstvo u petak 2.12.2022. ugostiti planinara i putopisca Mateja Perkova. Iz riznice njegovih iskustava i zanimljivih putovanja, ovog smo puta imali priliku popratiti ekspediciju „From sea to summit – Damavand 2017“.

Zanimljivo putovanje u daleki Iran osmišljeno sukladno njegovim principima putovanja (mora biti financijski prihvatljivo i od početne do završne planirane točke isključivo se hoda), Matej nam je prikazao naglašavajući kako je za njega najvažnije bilo što je osobno iskusio susretljivost i dobrotu stanovnika te drevne zemlje.

Mjesec dana provedenih u Iranu bilo je dovoljno kako bi se najviši azijski vulkan (5671 m) ispenjao od obale Kaspijskog mora, najvećeg na svijetu. Na svom putu koji je počeo od pješčane plaže Matej je prolazio kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz, iskusio je ritam milijunskog Teherana, degustirao lokalne specijalitete i spoznao zašto Iranci posebno simpatiziraju Hrvate.

Predavanje je bilo popraćeno mnoštvom atraktivnih fotografija, a posjetitelji su mogli nabaviti neke naslove iz njegove putopisne zbirke te najnoviju knjigu: planinarsku početnicu namijenjenu djeci „Planina mi je najdraža škola“.