Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Uspješno održano prvo penjačko natjecanje u sportskom penjanju: Durango-Stubičan open

Planinarsko društvo „Stubičan“ organiziralo je 18.12.2022. u suradnji sa Sportsko penjačkim klubom Durango iz Zagreba prvo penjačko natjecanje u sportskom penjanju na penjačkoj stijeni u gradskoj dvorani u Donjoj Stubici.

Natjecanje je bilo organizirano za mlađe dobne kategorije: mlađi cicibani/mlađe cicibanke do 8 godina, cicibani/cicibanke do 10 godina i mlađi kadeti/mlađe kadetkinje do 12 godina. Penjale su se po dvije discipline: brzinsko i težinsko penjanje. Ukupno je bilo prijavljeno 48, a nastupilo 46 natjecatelja iz sljedećih klubova: SPK Bastion iz Osijeka, SPK Direkt iz Lepoglave, SPK Durango iz Zagreba, SPK Fothia iz Zagreba, PD „Stubičan“ iz Donje Stubice, SPK Vertikal iz Varaždina.

Svi su natjecatelji pohvaljeni, a rangirana su prva tri plasirana u svakoj kategoriji. Članovima PD „Stubičan“ ovo je bilo prvo natjecanje na kojem su sudjelovali. Nastupilo je sedmero natjecatelja koji su ukupno osvojili 6 medalja. Zlatne i srebrne medalje osvojili su Karlo Pavlović i Mateo Pavlović, dvije brončane medalje osvojila je Tia Dolić. Uz njih na natjecanju su nastupili naši članovi: Vida Kuren, Franka Belinić, Petar Hren i Jakov Korpar.

Posebne pohvale dobili su i organizatori natjecanja koji su uložili posebne napore da se čitav događaj organizira, a sve je, prema riječima sudionika, proteklo u najboljem redu.