Web PD “Stubičan”

Dobrodošli na web stranice Planinarskog društva "Stubičan"

Ovdje možete pronaći informacije o našim trenutnim, prošlim i, naravno, budućim aktivnostima.

Također se možete informirati kako se učlaniti i pridružiti se našim druženjima u prirodi!

Kontakt

Pošaljite poruku na
planinari.stubicani@gmail.com

Copyright

© 2015.-2019. PD "Stubičan"

Dopušteno je stavljati poveznice prema ovoj stranici ili koristiti sliku i isječak teksta koji služe kao poveznica prema njoj. Prenošenje sadržaja u cjelosti zabranjeno je bez pismenog dopuštenja autora teksta ili slike.


Više od 350 sudionika 54. pohoda Stazama Gupčevih puntara

U subotu 10.veljače 2024. održan je 54. po redu pohod Stazama Gupčevih puntara – ove godine uključen u akciju Hrvatskog planinarskog saveza pod nazivom 150 izleta za 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.
PD ” Stubičan” zahvaljuje svima koji su svojim dolaskom podržali puntarski pohod: bilo je čak 99 planinara iz HPD Bilogora Bjelovar (od kojih je pola bilo iz sekcije Ježići – roditelji s malom djecom), 50 sudionika iz HPD Bilo iz Koprivnica, 40 osoba iz HPD MIV Varaždin, 20 iz HPD Matica Zagreb, 15 iz HPD Sokolovac Požega, a podržali su nas i susjedi PD Zagorske steze Zabok, HPD Oštrc Zlatar, HOP Gradina Konjščina, PD Grohot Marija Bistrica, PD Strahinjčica Krapina, PD Stubaki Stubičke Toplice te pojedinci iz Zagreba, iz Gornje i Donje Stubice te okolice, ali i Maribora.
Ukupno je sudjelovalo oko 350 planinara, uključujući 40-ak članova PD “Stubičan” koji su se pobrinuli za bogatu okrepu domaćim delicijama na startu, a u pauzi pohoda kod Gupčeve lipe tradicionalna ponuda: kruh-mast i kruh-domaći pekmez uz Božekovo kuhano vino i čaj.

Staza je bila duga 12 kilometara i svi su je, zahvaljujući našim vodičima koji su održavali prikladan tempo, uspješno savladali. Na samom pohodu, ali i u mailovima neposredno dan nakon pohoda domaćini su dobili mnoštvo zahvala i pohvala za odličnu organizaciju te su neka društva već najavila ponovni dolazak.
Samim time ispunjen je cilj kojeg si je PD “Stubičan” ovim pohodom zacrtao, a to je privlačenje što više planinara i ljubitelja prirode u Stubički kraj.